Jul 31, 2007


Så Johan varför har du inte skrivit något här på nästan två månader?

Well jag har haft ganska mycket att göra. Eller jag har börjat jobba som normala vilket gör att jag inte kan sitta inne hela dagarana och ha tråkigt innan jobbet börjar. Dessutom är det sommar ute.

Vad har du gjort idag?

Det har varit en lugn dag. Jag har varit dödstrött. På kvällen började det arta sig lite när jag kollade på dokumentären "The Devil and Daniel Johnston" som jag köpte i Dublin i Helgen.

Du har ju nyligen släppt en EP på det nystartade bolaget Cosy Den. Hur känns det?

Som vanligt var det i sista sekunden. Jag hade storslagna planer på att jag skulle plocka isär alla låtar och göra om massa saker,få låtarna att skina men det hanns inte med. Jag var tvungen att ha med en fjärde låt så jag fick låta de äldre låtarna behålla sin aviga karaktär och dåliga ljud. Speciellt ledsen är jag över trumljudet på "Grammisgalan". Annars är jag väldigt nöjd med texterna. En annan speciell sak är att låten "Norrtälje" inte heter det utan heter "Det skulle vara sweet. Tror jag.

Du har ju även gjort tre spelningar. Hur har det varit då?

Första spelningen var i göteborg. Den var kul. Lärde henke låtarna på bas innan vi gick på. Publiken var fantastisk som lät mig spela mina favoritlåtar för att fylla ut dödtiden. Det sjukaste som hände var att två killar stängde av strömmen under ett annats bands spelning och sen hittade gitarristen en lapp på stärkaren där man kunde läsa "Vi gjorde er en tjänst". Det skulle kunna vara höjden av ondska.

Andra spelningen var i Åbo hos de otroligt goda bokarna och klubbarrangörerna "Les Yper Sound". Här hade jag satt ihop ett nytt band som gjorde riktigt bra ifrån sig med tanke på att vi aldrig hade övat tillsammans. Det lät så skönt och kul att åka å kryssning men det är aldrig så. Det är rätt segt. Men kvällen var väldigt fin och den inspirerade mig att skriva en låt om eldsjälar som går under namnet "Gamla Gubbar"

Tredje spelnigen hade jag verkligen fått storhetsvansinne och satte ihop ett storband och trodde att det skulle räcka med ett och ett halvt rep för att prångla ihop de fem sex låtarna jag tänkte framföra. Jag hade fel. Det hade varit längesen jag var i en riktig replokal och repat på det sättet. Huvudvärken kom snabbt. Men det ska sägas att bandet gjorde sitt bästa och var grymma på de två låtarna de kompade. Tror inte jag gör om den grejen igen på länge. Landet kokade den här kvällen. Cats on Fire hade blivit skitstora.

Jahaja. Vad har du för planer nu då?

Inga speciella egentligen. Ska slutföra några fler låtar. Förhoppningsvis med bättre ljud. I september åker jag till brasilien med Suburban. Jag vill gärna att min musik kommer vinyl

Tack då!
tack